Restaurant BOSQ

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Restaurant BOSQ

De kookkunsten van de Texelse chef-kok Robin Koenen van restaurant BOSQ krijgen steeds meer erkenning. Dat geldt niet alleen voor de groeiende kring vaste gasten, maar ook voor vakgenoten. Zo werd zijn bedrijf in 2018 door de culinaire gids Lekker opgenomen in de top 500 van beste Nederlandse restaurants.
Deel deze pagina

De mediterrane keuken van BOSQ

De kookkunsten van de Texelse chef-kok Robin Koenen van restaurant BOSQ krijgen steeds meer erkenning. Dat geldt niet alleen voor de groeiende kring vaste gasten, maar ook voor vakgenoten. Zo werd zijn bedrijf in 2018 door de culinaire gids Lekker opgenomen in de top 500 van beste Nederlandse restaurants.

Robin heeft een heel eigen opvatting van koken. Zo laten ‘echt Texelse’ producten als garnalen, kokkels en lamsvlees zich volgens hem uitstekend combineren met de mediterrane keuken. ‘Het is leuk om de smaken van verschillende keukens te combineren.’

Over zijn eigen horizon
Dat betekent dat hij graag over zijn eigen horizon heen kijkt. Het vlees dat Robin bereidt, komt veelal van Texel en de vis, schelp- en schaaldieren zijn gevangen in de wateren rond het eiland. Maar de kruidenmelanges en olijfoliën waarmee hij werkt, komen van ver.

Daarnaast is Robin een liefhebber van het culinaire leven rond de Middellandse Zee. ‘De mediterrane keuken staat voor pure smaken, niet al te ingewikkelde bereidingen en vaak maar een paar ingrediënten. Het zijn de combinaties die het ‘m doen.’

Opvallend is dat de menukaart bij BOSQ geen onderscheid maakt tussen voor- en hoofdgerechten. De gerechten zijn niet al te groot, zodat je er meerdere kunt bestellen en daardoor ook meer variatie hebt.

Brunch of high tea
Behalve voor je een diner, kun je bij BOSQ heel goed gerecht voor een lunch, een ‘boozy’ brunch of een high tea. De wijnkelder is ingericht voor ‘private dining’, voor groepen van vier tot twaalf personen.

Robin Koenen en zijn (gast)vrouw Marlies ontvangen hun gasten op een bijzondere locatie. BOSQ is gevestigd aan het rand van het Texelse bos, met uitzicht over de weilanden en in de verte het witte kerkje van Den Hoorn.

Restaurant BOSQ

Bakkenweg 16
1797 RJ
Den Hoorn

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp