Ook al in de jaren dertig werd Texel veel bezocht door natuurliefhebbers en vogelaars. Daarom gaf Van der Vis zijn kamers geen nummers, maar vogelnamen. Hotel ’t Vogelhuis werd een populaire plek waar niets te gek was. Voor twee gulden en vijftig cent kregen de gasten drie keer per dag een maaltijd voorgeschoteld door Sijbrands vrouw Guurtruida van der Vis. Tegenwoordig is Oranjerie ’t Vogelhuis geen hotel meer, maar uitsluitend restaurant dat wordt gerund door de derde generatie Van der Vis: Anton en vriendin Chera Grootjen.
In 2011 onderging het pand, gelegen op de hoek van de Dorpsstraat en de Brink in het centrum van de badplaats, een ingrijpende verbouwing. Er vond een totale upgrading van het interieur en exterieur plaats. Er kwam een sfeerhaard, nieuwe toiletgroepen de twee serres werden aangepast en het terras voorzien van natuursteen.
De keuken van Oranjerie ’t Vogelhuis, die onder leiding staat van chef-kok Joop Dekker, wordt alom geprezen. De porties zijn ruim en de kwaliteit constant. Vooral de zeetong staat bij grote groepen gasten bovenaan het lijstje. Ook de gevarieerde kaart trekt veel mensen aan, want ook voor kinderen is er ruime keuze. Omdat zij zich daarnaast ook nog goed kunnen vermaken in de speeltuin van het restaurant, kiezen veel gezinnen voor een gezellig familiediner in het Koger restaurant.
Ook groepen tot zo’n 150 personen kunnen terecht in restaurant Oranjerie ’t Vogelhuis. Desgewenst kunnen speciale buffetten worden geserveerd of koffietafels. Vooral de Texelse koffietafel is populair.
In 2015 kreeg Oranjerie ’t Vogelhuis een certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor. Het overgrote deel van de gasten dat een beoordeling op deze website achterliet, vond de kwaliteit heel goed of uitstekend.